top of page

CatchUp-app

Ons eerste project is Neerlands allereerste app tegen eenzaamheid. We hebben een aantal wetenschappelijke inzichten over eenzaamheid geknoopt aan wat we weten over marketing en communicatie. Deze mix hebben we in een app gegoten. Het KPN Mooiste Contact Fonds geloofde erin. Met financiële steun van het fonds werken we nu hard aan de CatchUp-app.

 

Catch up betekent zoiets als 'bijkletsen, achterstand inlopen'. Dat is precies wat gebruikers van de app gaan doen. Jongeren die sociale drempels ervaren gaan op een leuke manier aan de slag om sociaal sterker te worden.

 

In 7 weken tijd ga jij als deelnemer je meer ontspannen voelen in nieuwe sociale situaties. Deelnemers worden begeleid door een medewerker van onze lokale partner. Zo verbinden we on- en offline aan elkaar.

 

Benieuwd geworden? https://www.catch-up.online

mobile catchup.png
Lees meer

Eindhovense senioren krijgen meer contact door hybride aanpak eenzaamheid

Ons project ‘Meer contact in uw buurt’ is opgenomen in het lokaal Eindhovens preventieakkoord. In de pilot kwam een groep senioren 3 maanden lang om de week bij elkaar en ontving tussendoor informatie en oefeningen over contact maken en houden. Deelnemers hadden na afloop meer contact met elkaar én met hun buren.

 

De aanpak werd met steun van ZonMw ontwikkeld door Bureau Over-ons (voorloper Stichting Life Skills) en uitgevoerd in samenwerking met woningcorporatie Wooninc.

 

Omdat het project is opgenomen in het lokaal preventie akkoord in Eindhoven wordt het project ook in 2022 uitgevoerd. Opnieuw in samenwerking met Wooninc. Onze lokale partner is Eindhoven in contact, dat is de lokale kartrekker van het thema eenzaamheid.

 

Geïnteresseerd in het eindverslag? Stuur dan een mail naar: eva@stichting-lifeskills.nl

mobile catchup.png
Lees meer

Meer contact

In samenwerking met Bureau Over-ons bieden we het online programma Meer contact aan. Deelnemers ontvangen gedurende twee maanden dagelijks een korte e-mail over contact maken en houden. Informatie pas je toe in je eigen dagelijks leven. Zo werk je als deelnemer duurzaam aan verandering.

 

Meer contact wordt aangeboden door organisaties verspreid over heel Nederland. Deelnemers worden begeleid door medewerkers van onze lokale partners. Meer weten? Ga naar: www.over-ons.nl

mobile catchup.png
Lees meer

Catch up! Kerkrade

Catch up betekent zoiets als 'bijkletsen, achterstand inlopen'. Dat is precies wat gebruikers van de app gaan doen. Jongeren in de gemeente Kerkrade die sociale drempels ervaren gaan op een leuke manier aan de slag om sociaal sterker te worden.

 

In 7 weken tijd ga jij als deelnemer je meer ontspannen voelen in nieuwe sociale situaties. Deelnemers worden begeleid door een medewerker van onze lokale partner. Zo verbinden we on- en offline aan elkaar.

 

Benieuwd geworden?

 

Klik hier voor meer informatie

 

of

scan de QR-code

mobile catchup.png
Lees meer
PROJECTEN
bottom of page