top of page

Eindhovense senioren ervaren meer sociale gezondheid dankzij app

In Eindhoven voelt 53% van de ouderen zich eenzaam. Voor woningcorporatie Wooninc. reden om senioren uit de Cees van Liendenflat in Eindhoven het programma Buurtgenoten aan te bieden. Deelnemers ontdekken in dit programma hoe ze meer contact kunnen maken in hun eigen omgeving. In de landelijke week tegen de eenzaamheid vertellen twee deelneemsters op vrijdag 29 september 2023 bij Broedplaats Vriendschap in Eindhoven over hun ervaringen.

 

Buurtgenoten is opgenomen in het lokaal Eindhovens preventieakkoord en ontwikkeld met steun van ZonMw door Life Skills initiatiefnemer Eva Geelen. Buurtgenoten is inmiddels twee keer uitgevoerd, namelijk in 2021 en in 2023. Beide keren gaven de (oudere) deelneemsters aan dat contacten met anderen verbeterd zijn; dat ze makkelijker op mensen afstappen en dat ook de kwaliteit van relaties verbeterde.

 

Anneke en Joke, deelneemsters van het 1e uur, vertellen bij Broedplaats Vriendschap hoe Buurtgenoten nú twee jaar na dato nog steeds veel impact heeft op hun dagelijks leven.

 

Voor een gratis preview mail naar: eva@stichting-lifeskills.nl

 

 

 

 

mobile catchup.png
Lees meer

CatchUp-app

Ons eerste project is Neerlands allereerste app tegen eenzaamheid. We hebben een aantal wetenschappelijke inzichten over eenzaamheid geknoopt aan wat we weten over marketing en communicatie. Deze mix hebben we in een app gegoten. Het KPN Mooiste Contact Fonds geloofde erin. Met financiële steun van het fonds werken we nu hard aan de CatchUp-app.

 

Catch up betekent zoiets als 'bijkletsen, achterstand inlopen'. Dat is precies wat gebruikers van de app gaan doen. Jongeren die sociale drempels ervaren gaan op een leuke manier aan de slag om sociaal sterker te worden.

 

In 7 weken tijd ga jij als deelnemer je meer ontspannen voelen in nieuwe sociale situaties. Deelnemers worden begeleid door een medewerker van onze lokale partner. Zo verbinden we on- en offline aan elkaar.

 

Benieuwd geworden? https://www.catch-up.online

mobile catchup.png
Lees meer

Catch up! Kerkrade

Catch up betekent zoiets als 'bijkletsen, achterstand inlopen'. Dat is precies wat gebruikers van de app gaan doen. Jongeren in de gemeente Kerkrade die sociale drempels ervaren gaan op een leuke manier aan de slag om sociaal sterker te worden.

 

In 7 weken tijd ga jij als deelnemer je meer ontspannen voelen in nieuwe sociale situaties. Deelnemers worden begeleid door een medewerker van onze lokale partner. Zo verbinden we on- en offline aan elkaar.

 

Benieuwd geworden?

 

Klik hier voor meer informatie

 

of

scan de QR-code

mobile catchup.png
Lees meer
PROJECTEN
bottom of page