top of page
  • Foto van schrijvereva

Mentale gezondheid: van ons allemaal

Bijgewerkt op: 11 nov. 2022

Medio juni stuurde staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief naar de Tweede Kamer met als titel 'Mentale gezondheid: van ons allemaal'. De kamerbrief bepleit een meer samenhangende aanpak van mentale gezondheid, dit omdat uit meerdere onderzoeken blijkt dat mentale gezondheid één van de grootste gezondheidsrisico's voor de toekomst. Voor de initiatiefnemers van Stichting Life Skills was dit juist reden voor oprichting. In onze statuten staat namelijk dat het bevorderen van mentaal welbevinden onze voornaamste doelstelling is.


Doelen van de aanpak:

  1. Bespreekbaar en zichtbaar maken van het belang van mentaal gezond zijn en blijven, gericht op het individu én de maatschappij.

  2. Inzetten op gezondheid en preventie (versterken van mentale gezondheid en het bieden van laagdrempelige ondersteuning waar gewenst).

  3. Het bieden van handvatten om met de eigen mentale gezondheid aan de slag te gaan én oog te hebben voor de mentale gezondheid van een ander.

Het bieden van handvatten voor de eigen mentale gezondheid is echt waar wij als stichting voor staan! We zijn dan ook blij met de Kamerbrief en delen 'm hier graag.


kamerbrief-over-aanbieding-aanpak-mentale-gezondheid-van-ons-allemaal
.pdf
Download PDF • 361KB

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page